Rostfria räcken 42.4

Modernt, transparent och i stort sett underhållsfritt. Rostfria räcken passar utmärkt i de flesta byggnader.

Rostfria räcken i bra kvalitet

Våra rostfria glasräcken håller hög kvalitet och har en snygg design. Räcket karaktäriseras av sina detaljer för upphängning och skarvar.
Om ditt rostfria räcke ska monteras inomhus används en rostfri variant som går under beteckningen AISI 304. Om det däremot är utomhus använder man istället AISI 316, eller syrafast rostfritt stål.

Variationsmöjligheter

Vårt rostfria räcke kan du anpassa efter dina egna designval. Med eller utan överliggare, variant av överliggare, infästning och vilken glastyp är exempel på val du kan göra.

Med eller utan överliggare

Det rostfria räcket kan beställas med eller utan överliggare. Överliggare finns i rostfritt utförande, ek eller jatoba. Väljer man utan överliggare får man istället möjlighet att välja om glaset ska avslutas i höjd med stolparna eller sticka upp en bit över stolpen. (100mm)

Glas

De glas som vi levererar med räcket är laminerat säkerhetsglas, 8,76mm, antingen med klar folie, med opalfolie (frostat) eller med gråtonade glas. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmas ihop med en folie mellan. Om glaset går sönder håller glasskivan ändå ihop. Glasen har slipade och polerade kanter när de levereras. Vi erbjuder även ett härdat och laminerat glas för miljöer där glaset kommer utsättas för repeterade yttre påfrestningar.

Ovanpå/utanpå

Det rostfria räcket kan man montera antingen på golv eller utanpå, i bärlina. På golv innebär att stolpen har en fot och ett lock. Vid utanpåmontage hålls stolpen fast av en stolphållare.
Underhåll

Det man bör veta är att, trots sitt namn, kan utomhusmonterade rostfria räcken rosta om man inte underhåller dem. Vill man ha ett räcke som kräver mindre underhåll rekommenderar vi istället vårt aluminiumräcke. Hur ofta man måste underhålla räcket beror helt och hållet på var man bor och i vilken miljö räcket är monterat.

Kontakta oss för beställning

Boka hembesök

HUR GÅR DET TILL?

Du kontaktar oss, antingen via telefon, e-post eller formuläret här på sidan. Berätta gärna om du har några speciella önskemål kring din räckeslösning/trapprenovering.

VAD HÄNDER SEN?

Vi bokar en tid för hembesök och kommer med förslag på lösning som passar ditt hus och plånbok. När vi kommit överens bokar vi in en tid för produktion och montage som görs på överenskommen tid.